2021-02-22 08:24:38• hírek • Fizetett tartalom

Jó hír: új nőgyógyász szakorvos csatlakozott a Korall Klinika csapatához

A szatmárnémeti Korall Klinikán a közel húsz szakrendelés mellett igen fejlett nőgyógyászati és terhesgondozási ellátás is folyik. A nőgyógyászati problémákkal érkezőket a klinikán mindig is kiváló orvoscsapat látta el, így sokak számára örvendetes hír, hogy ezentúl egy újabb szakorvos, dr. Onus Mónika is a klinikán rendel majd. 

A sepsiszentgyörgyi születésű Onus Mónika 2011-ben végezte el Marosvásárhelyen az orvosi képzést, majd ugyanitt töltötte rezidensi éveit, 2018-tól pedig immár hivatalosan is nőgyógyász szakorvosként áll a páciensek rendelkezésére. 2014-től mostanáig a Kovásznai Városi Kórház alkalmazásában állt, viszont a család nemrégiben Szatmárnémetibe költözött, a fiatal nőgyógyász pedig mostantól a Korall Klinika orvosi gárdáját erősíti.


Mint azt jól tudjuk, a nőgyógyászat feladata első sorban a női nemi szervek működészavarainak, betegségeinek kezelése, illetve a szülészettel együtt a gyermekvállalás, családtervezés segítése, a terhesség és a szülés figyelemmel kísérése. Dr. Onus Mónika viszont arra is felhívja a figyelmet, hogy a hölgyeknek nem szabad elfelejtkezniük a rendszeres időközönként zajló szűrővizsgálatokról sem.


„A méhnyakrák az Egészségügyi Világszervezet statisztikái alapján is a negyedik helyen áll a női daganatos megbetegedések között, épp ezért rendkívül fontos, hogy a nő ne csak a különféle tünetek jelentkezésekor vegyen részt egy vizsgálaton, hanem korcsoporttól függően 1-3 évente éljen a szűrővizsgálat adta lehetősséggel is, hiszen csak így fedezhető fel idejében az invazív méhnyakrák kialakulása. Jó lenne, ha minden nőben tudatosulna az, hogy rendszeresen, következetesen és bizalommal kell fordulni a nőgyógyászhoz, hiszen így időben felfedezhető egy prekancerózus állapot, mely még kezelhető, és nem vezet feltétlenül méhnyakrákhoz” – hangsúlyozza a szakorvos.


Dr. Onus Mónika ugyanakkor arra is rávilágított, hogy az évente esedékes citológia alkalmával egyéb vizsgálatokat is érdemes elvégezni, melynek köszönhetően akár az esetleges hormon- vagy vérzészavarokra, illetve a sok nő által mellőzött szexuális problémák okaira is fény derülhet. A szakorvos minden nőnek – korosztálytól függetlenül – azt ajánlja, hogy saját egészsége érdekében ne halogassa a nőgyógyászati konzultációkat, hanem keresse meg a számára leginkább megfelelő specialistát, akihez bátran, bizalommal ás őszintén fordulhat a panaszaival.


Az új szakorvossal bővült nőgyógyászati részleg továbbra is a magas szakmai színvonalú, az orvos-beteg személyes és kölcsönös bizalmi kapcsolatán alapuló egészségügyi szolgáltatások elkötelezettje. Ha Ön is úgy érzi, tanácsadásra szorulna, esetleg női problémájával már régóta szeretne felkeresni egy szakembert, bátran és bizalommal forduljon dr. Onus Mónikához. Előjegyzésért és további információkért tárcsázza a 0361 412 037-es vagy a 0361 800 820-as telefonszámot, vagy látogasson el személyesen a klinikára, melyet az Eroii Revoluţiei tér 22. szám alatt talál meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: